یکی از مهمترین فعالیتهای که در نصب سنگها بر ساختمان انجام میشود، اسکوپ کردن آنها است که با عنوان اسکوپ سنگ شناخته میشود. اسکوپ سنگ بیشتر در مواقعی انجام میشود که امکان سقوط یا افتادن سنگها وجود دارد و اسکوپ کردن آنها باعث میشود که مقاومت سنگها در برابر افتادن یا سقوط کردن افزایش یابد.
در این مقاله در وب سایت ری استون قصد داریم به معرفی کامل و جامع فرایند اسکوپ سنگ و روشهای انجام آن بپردازیم.
بسیاری از سنگهای ساختمانی مانند سنگهای تراورتن ساختمانی، از تخلخل زیادی برخوردار هستند و با استفاده از منافذی که در پشت آنها وجود دارد، به راحتی به ملات ساختمانی میچسبند و از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار هستند. سقوط و امکان جدا شدن این نوع سنگها تقریباً صفر است اما در مقابل سنگهایی وجود دارند که از سطح صاف و صیقلی برخوردار هستند. این سنگها که سنگ گرانیت یک مدل از آنها محسوب میشود، تخلخل بالایی ندارند و میتوانند در اثر برخی از عوامل مانند باد و طوفان، عوض شدن شرایط آب و هوایی و… از سطح اصلی کار جدا شوند یا سقوط کنند.
مهندسین و متخصصین با انجام فرایند اسکوپ سنگ به همراه تجهیزات لازم، سنگها را به سطح کار میچسبانند و اتصال آنها را به دیوار محکمتر میکنند. البته اسکوپ سنگ یا همان فرایند قویتر کردن اتصال سنگها به بدنه ساختمان یا سطح کار با روشهای مختلفی انجام میشود که در ادامه مقاله به معرفی مهمترین روشهای اسکوپ سنگ ساختمانی خواهیم پرداخت.
رایجترین روش اسکوپ کردن سنگ ها، روش سیمی است که با استفاده از سیم مفتول انجام میشود و به روش اسکوپ سیم مفتول نیز شناخته میشود. در روش سیمی برای اسکوپ کردن سنگ از سطح پشت سنگها شیارهایی به اندازه ۲ میلیمتر ایجاد میکنند و سیمهای مفتولی را در بین این شیارها به صورت ضربدری رد میکنند.
استفاده از سیمهای مفتولی و سیمهایی از جنس گالوانیزه باعث شده است که این سنگها به خوبی به اصل کار بچسبند و امکان جدا شدن و سقوط آنها از بین رود.
یکی دیگر از روشهای اسکوپ کردن سنگ، به روش لقمهگذاری شناخته میشود. در این نوع روش پشت سنگ را برش داده و سپس با استفاده از چسب، سنگ لقمهایهای فلزی را بر قسمت برش خورده سنگها بایستی متصل کرد. در مرحله بعدی اسکوپ لقمهگذاری، بایستی ملات اصلی کار یعنی سیمان را بر پشت سنگ ریخته و سپس بر روی دیوار نصب کرد.
روش لقمهگذاری یکی از محکمترین و اصلیترین روشهای اسکوپ سنگ ساختمان محسوب میشود.
اسکوپ سنگ پروانهای از دیگر روشهای محکم اتصال سنگ به دیوارهها و اصل کار است که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع اسکوپ کردن سنگ به اسکوپ لقمهگذاری که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، شباهت دارد. تنها تفاوت میان این دو روش، ظاهر لقمه فلزی است که در پشت سنگها در این روش قرار میگیرد که به شکل پروانه است.
شکل پروانه لقمه این روش محکم کردن اسکوپ مهمترین دلیل نامگذاری این نوع روش به نام پروانهای است.
جمعبندی
در این مقاله در وبلاگ ری استون به بررسی و معرفی اسکوپ کردن سنگ و مهمترین روشهای اسکوپ سنگ ساختمانی پرداختیم. امیدواریم که از این مقاله نهایت لذت را برده باشید.
سنگ خارا یا گرانیت (به فرانسوی: granite) گونهای سنگ آذرین درونی است. بافت آن دارای دانههای متوسط تا درشت است و دارای کوارتز (دُرّ کوهی) و ...
سنگ چینی یا کریستال کریستال یا همان سنگ چینی (توده سنگهای آهکی یا دولومیتی) هستند که در اثر عوامل درونی، نظیر ...
Glazed tile is a type of thin ceramic that is covered with glass glaze and is produced in various colors in a simple ...
Mosaic ceramics are a type of ceramic with small glazed or unglazed pieces that are made in various patterns and colors and with ...
02133742555
تهران- شهرری-خیابان شهید بروجردی- پلاک 41
info@Reystone.ir